fbpx

Vikten av SEO

Vi hör ofta termen ”SEO”, men vad betyder det och varför är det viktigt?

SEO syftar till att förbättra synligheten för en webbplats på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Med andra ord handlar det om att se till att din webbplats visas så högt upp på listan som möjligt när någon söker efter något som har med din verksamhet att göra.

Varför är detta viktigt? Därför att ju högre upp på listan du hamnar, desto större är chansen att människor hittar och besöker din webbplats. Och om du kan få potentiella kunder att besöka din webbplats har du en chans att sälja mer.

Det finns två huvudtyper av SEO

– On-page SEO avser allt du kan göra på din webbplats för att förbättra din ranking, till exempel genom att använda titlar och beskrivningar som är väl optimerade kring dina nyckelord.
– Off-page SEO avser allt du kan göra utanför din webbplats för att förbättra din ranking, t.ex. länkbyggande och sociala medier.

Båda är viktiga för en väl avrundad SEO-strategi.

 

On page & off page SEO

Som vi just nämnde finns det två huvudtyper av SEO – on-page och off-page. Låt oss ta en närmare titt på var och en av dem för att bättre förstå hur de fungerar och varför de båda är viktiga.

On-page SEO omfattar alla de saker du kan göra på din faktiska webbplats för att förbättra dess position på sökresultatsidorna. Detta inkluderar att se till att du har nyckelordsrika titlar och metabeskrivningar, optimera dina bilder och använda korrekt formatering. Allt som visas på din webbplats har betydelse för on-page SEO.

Off-page SEO omfattar allt du kan göra utanför din webbplats för att förbättra dess position på sökresultatsidorna. Den vanligaste off-page SEO-taktiken är länkbyggande, detta är ett ämne i sig, men du kan se länkbyggande som rekommendationer som andra webbplatser ger din webbplats. Andra off-page SEO-aktiviteter är marknadsföring i sociala medier och varumärkesbyggande.

Slutsats

On-page och off-page SEO-taktik är viktigt för alla som driver företag och som vill förbättra sin webbplats placering på sökmotorernas resultatsidor. Genom att optimera din webbplats och bygga länkar från andra högkvalitativa webbplatser kan företagare öka sina chanser att bli hittade på nätet av potentiella kunder som letar efter vad de har att erbjuda.

 

Läs mer om oss och hur du kan anlita oss som din SEO konsult

Dela inlägg

Läs fler inlägg

Boka en SEO analys
SEO
Oliver Cartea

Varför behövs SEO?

Välkommen till ett inlägg som kommer att förändra ditt sätt att se på digital marknadsföring. Har du någonsin undrat varför vissa webbplatser alltid verkar dyka