fbpx
google kärnuppdatering november 2021

Google kärnuppdatering november 2021

Google meddelar i förväg att en omfattande uppdatering av algoritmen kommer att släppas senare i dag.

Vanligtvis tar dessa uppdateringar dagar eller veckor att genomföra. Även om den kommer att börja rullas ut i dag kommer den troligen inte att vara helt utplacerad i slutet av dagen.

Googles riktlinjer för uppdateringen av den breda kärnalgoritmen är följande:

  • Förvänta dig allmänt märkbara effekter, såsom toppar eller dalar i sökplaceringarna.
  • Kärnuppdateringar är ”breda” i den meningen att de inte riktar sig mot något specifikt. De är snarare utformade för att förbättra Googles system överlag.
  • Sidor som sjunker i rankning straffas inte, utan omvärderas mot annat webbinnehåll som har publicerats sedan den senaste uppdateringen.
  • Att fokusera på att tillhandahålla bästa möjliga innehåll är det mest rekommenderade sättet att hantera effekterna av en uppdatering av en kärnalgoritm.
  • Breda kärnuppdateringar sker med några månaders mellanrum. Webbplatser kanske inte återhämtar sig från en uppdatering förrän nästa uppdatering rullar ut.
  • Förbättringar är ingen garanti för återhämtning. Att välja att inte genomföra några förbättringar garanterar dock praktiskt taget ingen återhämtning.

 

Fler detaljer kommer att avslöjas senare i dag när den breda kärnalgoritmuppdateringen från november 2021 officiellt börjar rullas ut.

 

Dela inlägg

Läs fler inlägg

Så här börjar du med SEO för din verksamhet

Vad är SEO? SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och är ett sätt att få ditt företag att rankas högre i sökresultaten på plattformar

Sökmotoroptimering (SEO)

SEO, eller sökmotoroptimering, är en kraftfull taktik som kan ta din webbplats till nästa nivå på stora plattformar som Google. Syftet med SEO är att