fbpx

Så här börjar du med SEO för din verksamhet

Vad är SEO?

SEO står för Search Engine Optimization (sökmotoroptimering) och är ett sätt att få ditt företag att rankas högre i sökresultaten på plattformar som Google. Genom att optimera innehållet på din webbplats kan du öka trafiken till din webbplats från organiska sökmotorresultat.

Hur kommer man igång med SEO?

Att komma igång med SEO för ditt företag börjar med att förstå grunderna i hur sökmotorer fungerar, vilka nyckelord som är relevanta för din bransch och att utveckla innehåll som använder dessa nyckelord. Det innebär också att skapa länkar mellan relaterade sidor på din webbplats (interna länkar) och se till att alla dessa är uppdaterade. Dessutom blir det allt viktigare att optimera webbsidor för mobila enheter eftersom fler människor får tillgång till webbplatser via sin telefon eller surfplatta.

Hur kan man optimera innehållet på min webbplats?

Att optimera webbplatsens innehåll innebär att välja rätt nyckelord och fraser, skriva bra text som leder tittarna till en handling, till exempel att skriva upp sig på en e-postlista eller göra ett köp, inkludera bilder och videor, tillhandahålla interna länkar inom sidor med liknande ämnen eller relaterade produkter/tjänster och regelbundna uppdateringar för att se till att din information är aktuell.

Vilken roll spelar sociala medier för SEO?

Sociala medier spelar en viktig roll när det gäller att hjälpa människor att hitta företag på nätet. Genom att tillhandahålla länkar från sociala medieplattformar som Twitter, Facebook, Instagram och YouTube direkt tillbaka till din webbplats bidrar du till att öka medvetenheten om ditt varumärke och till att öka antalet besökare. Dessutom bidrar olika sociala nätverk till att driva olika typer av trafik beroende på demografi, så det är viktigt att förstå vilka som kan vara mest fördelaktiga för dig.

Infographic om hur man börjar jobba med SEO för sin verksamhet

Vilka andra faktorer bör man tänka på när man börjar med SEO?

Förutom att optimera innehållet på webbsidan och spela in trender i sociala medier är det viktigt att tänka på tekniska aspekter som sidans hastighet, webbplatsstruktur och navigeringsverktyg, XML-sitemaps och strukturerade datamärkningar som gör att sökmotorerna kan förstå vilka delar av sidan som de måste uppmärksamma. Det är också viktigt att förstå analysverktygen för att förstå vem som tittar på en sida och varför de besöker den, så att ändringar kan göras i enlighet med detta.

Ok, tack. Men vad är det första jag ska tänka på om jag vill optimera min hemsida kring mina tjänster?

Du behöver ha en landningssida för varje tjänst du erbjuder!

Genom att skapa fokuserade landningssidor för var och en av dina tjänster kan du bättre rikta in dig på potentiella kunder, se till att besökarna på din webbplats har tydliga alternativ när de letar efter en viss tjänst, och du kan snabbt bygga upp trovärdighet genom att visa varför ditt företag erbjuder den bästa lösningen.

Genom att ha olika landningssidor för varje tjänst kan du på ett effektivare sätt marknadsföra dig till personer med specifika behov, öka synligheten och chansen till konvertering för alla enskilda tjänster och dra nytta av organiska sökresultat genom att rikta in dig på långa sökord som är förknippade med varje erbjudande.

Effektiva landningssidor ger besökarna maximal klarhet om vem de gör affärer med, detaljerad information om vilken tjänst de prenumererar på eller köper, samt bästa praxis när det gäller leverans och prisstruktur.

Att optimera befintliga landningssidor eller skapa nya för att inkludera kvalitetsinnehåll som kundrecensioner eller fallstudier kan också bidra till att omvandla fler potentiella kunder till betalande kunder. Dessutom är det viktigt att tillhandahålla en effektiv call-to-action på varje sida för att hjälpa till att styra besökarens beslutsprocess och samtidigt hålla dem uppmärksammade i deras köpcykelresa.

Att skapa optimerade landningssidor för tjänster bör vara en del av varje digital marknadsföringsstrategi för att se till att företag får ut det mesta av sin närvaro på nätet. Genom att ha tydliga sidor för så många tjänster som möjligt kan företagen förbättra sina SEO-placeringar och attrahera mer kvalificerad trafik från intresserade konsumenter som är redo att göra affärer med dem direkt.

Relevant innehåll & sökords research, vad är det?

Relevant innehåll och sökordsforskning är en viktig del av SEO. Det handlar om processen att hitta de bästa termerna, eller ”nyckelorden”, för sökmotoroptimering. Genom att analysera innehållet på en webbplats kan sökordsforskare identifiera fraser som sannolikt kommer att sökas av en målgrupp och anpassa innehållet på en webbplats därefter.

Nyckelordsforskning kan också hjälpa till att identifiera ämnen med högt värde som man kan skriva om och distribuera som en del av en strategi för innehållsmarknadsföring. Relevant innehåll av hög kvalitet kommer inte bara att locka till sig potentiella kunder utan också hjälpa en webbplats att rankas bättre i sökresultaten och öka sin synlighet.

Det är viktigt att göra målinriktad research när man väljer vilka nyckelord man ska använda och undvika att överbelasta med irrelevanta termer som kan skapa dåliga signaler tillbaka till Googles algoritm. När man väljer rätt sökord är det viktigt att ta hänsyn till bland annat följande: sökfrasens relevans, månatlig sökvolym, konkurrens (svårighetsgrad) och andra faktorer.

Syftet med denna process är att se till att allt innehåll är direkt relaterat till det valda fokusområdet samtidigt som det är sakligt korrekt och engagerande för den avsedda målgruppen – vilket ger mer färsk organisk trafik samt förbättrade placeringar i SERP (Search Engine Results Pages).

————————————————————————————————————————

Beyond Digital Marketing grundades 2017 och drivs utav Charlotta Ullholm och Oliver Cartea som är seo konsulter. De har hjälpt många företag med seo i Göteborg men även jobbat mycket över hela Sverige. De strävar efter att bygga en digital marknadsföringsbyrå och arbetar med SEO och innehåll på svenska, spanska och engelska.

Dela inlägg

Läs fler inlägg

Boka en SEO analys
SEO
Oliver Cartea

Varför behövs SEO?

Välkommen till ett inlägg som kommer att förändra ditt sätt att se på digital marknadsföring. Har du någonsin undrat varför vissa webbplatser alltid verkar dyka